Bezlepkové košíčky
Bezlepkové košíčky

Bezlepkové pudingové košíčky s ovocím

novalim - fotkanovalim, 21. júna 2022. Komerčný recept.
Bezlepkové pudingové košíčky s ovocím
Foto: novalim

Recept na tento efektný dezert vyzerá na prvý pohľad vcelku náročne. Opak je však pravdou. Krehké bezlepkové cesto je rýchlo hotové, puding uvaríte Zobraziť celý popisRecept na tento efektný dezert vyzerá na prvý pohľad vcelku náročne. Opak je však pravdou. Krehké bezlepkové cesto je rýchlo hotové, puding uvaríte raz-dva, ozdobíte ovocím a hotovo. A ak máte naozaj naponáhlo, namiesto prípravy krehkého cesta, môžete použiť aj naše hotové chladené bezgluténové linecké cesto. Výsledok bude rovnako očarujúci.
Zdroj: www.novalim.sk

15 - 20 ks
porcií
60 minút
príprava
15 + chladenie minút
na 175 °C

Suroviny

Krehké cesto:
300 g (+ na pomúčenie dosky)
90 g
90 g
2 ks
1/2 ČL
1 bal.
štipka
Pudingová náplň:
1 bal.
0,5 l
2 PL
Na dokončenie:
 (čučoriedky, maliny, ríbezle alebo černice)
2 plátky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si krehké cesto. V mise spolu vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovou pastou na hladký krém. Po jednom pridávame vajcia a dôkladne ich zapracujeme do zmesi. Postupne pridávame preosiatu múku, kypriaci prášok a soľ. Vypracujeme hladké vláčne cesto, ktoré vyformujeme do gule a zabalíme do potravinovej fólie. Dáme odležať do chladničky aspoň na 30 minút, pokojne však aj na dlhšie.

  2. 2

    Kým cesto odpočíva, pripravíme si puding podľa návodu na obale a necháme ho vychladnúť. Cesto vyberieme z chladničky, premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 4 mm. Jemne olejom vymastenými formičkami na košíčky vykrajujeme kruhy a prstami vtláčame naspäť do formičky. Dobre pozatláčame aj po okrajoch formičiek.

  3. 3

    Formičky s cestom poukladáme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečieme približne 15 minút, kým sú košíčky zlatavé. Upečené necháme vychladnúť a opatrne povyberáme z formičiek.

  4. 4

    Naplníme pudingom, poukladáme ovocie a potrieme želatínou, ktorú sme si pripravili podľa návodu na obale. Košíčky skladujeme v chlade.

Diskusia k receptu