Levanduľová marmeláda
Levanduľová marmeláda

Hrnčekový recept na úžasnú levanduľovú marmeládu

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 27. júla 2022
Hrnčekový recept na úžasnú levanduľovú marmeládu
Foto: Jana Štrbková

Ak máte prísun voňavej levandule, určite vyskúšajte tento jednoduchý hrnčekový recept.
Zdroj: Foodblog Medové motúzy

6 pohárov
porcií
45 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky (kvety)
3,5 hrnčeka
1/2 hrnčeka (alebo limetková)
1 bal. (20-25 g)
4 hrnčeky




Postup

  1. 1

    Použijeme hrnček s objemom 250 ml. Kvety levandule zalejeme vriacou vodou, necháme odstáť asi 30 minút.

  2. 2

    Precedíme do hrnca, pridáme citrónovú šťavu.

  3. 3

    Pripravíme si pektín a metličku na šľahanie. Za stáleho rýchleho miešania pektín prisýpame do tekutiny tak, aby sa z neho neurobili hrčky. Hrniec preložíme na silný plameň, necháme zovrieť a za stáleho miešania pridáme cukor. Varíme asi 6 minút.

  4. 4

    Plníme do ešte horúcich, vysterilizovaných pohárov. Zatvoríme a na 10 minút otočíme hore dnom.

Diskusia k receptu

kaja52
Marmeláda vyzerá vel'mi dobre, rada bych ju ochutnala.
mirop
co dosalo tu peknu cervenu farbu prosim?
redakcia
@mirop (30.7.2022 08:13)

Odpoveď od Jany Štrbkovej z foodblogu Medové motúzy: Toto krásne zafarbenie marmelády pochádza len čisto z použitej čerstvej levandule, ktorú som odtrhla v čase, keď práve začala kvitnúť, nepoužila som nič na dofarbovanie. Odtieň zafarbenia závisí aj od druhu levandule.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia