Rybací šalát
Rybací šalát

Rybací šalát s cuketou fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 23. júla 2022
Rybací šalát s cuketou (fotorecept)
Foto: kvakac

Treba spotrebovať úrodu cukiet. Tak som spravil takýto šalát.

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
150 g
200 g očistená
150 g
100 g
300 g (originál Hellmanns)
100 g
3 PL (plnotučná)
1 PL
2 PL
Na varenie zeleniny:
200 ml
1500 ml
1 PL
6 ks
1 KL
3 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Očistenú cuketu, mrkvu a kapiu nakrájame na malé kúsky asi 1 cm a menšie.

    Rybací šalát s cuketou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dáme všetko na varenie zeleniny a rozvaríme. Potom pridáme mrkvu, kapiu a cuketu, varíme pol hodiny. Po tej dobe prelejeme cez sito a necháme vychladnúť. Vyberieme koreniny.

    Rybací šalát s cuketou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Počas varenia nakrájame ryby na 2 cm kusy a cibuľu krájame na drobno. Nálev zo zavináčov prilejeme k vareniu na zeleninu.

    Rybací šalát s cuketou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutú zeleninu dáme do väčšej misy pridáme cibuľu, ryby, hrášok, majonézu, jogurt, worchester omáčku, horčicu a čili omáčku. Zľahka to premiešame, aby sme nerozbili rybu. Ak by to bolo moc husté, tak pridáme pár lyžíc nálevu zo zeleniny.

  5. 5

    Ak by to bolo malo slané, tak trochu osolíme, ale opatrne, lebo po odstátí šalátu soľ sa zvýrazni a aj celý šalát ešte zhustne. Takže to dáme postáť do chladu na 12 hodín. Vyčkajte oplatí sa vydržať. Potom už môžete nakladať takúto dobrotu.

    Rybací šalát s cuketou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Další pěkný receptík, zavináče stokrát jinak nikdy neškodí. Jen cuketu bych možná dala později vařit, ale to na věci nic nemění, že je to fajnový rybací receptík. Narobil si mi chutě, mám utopenú klávesnicu. Krásná práce!
kimlo
Kyslé ryby mám rád a cuketu tiež. Dobre si to zladil, až zase kúpim zavináče, nespráskám ich len tak ledabolo, ale vyskúšam aj túto verziu. 👍
1x kvakac
sracz
Nádherný recept, pre mňa plný vzácnych spomienkových chutí na 50.÷60. roky. Vo vtedajších horúcich letách bývavalo v Toryse málo vody a tak nás "smarkatých kotňakov" dedko Tatuš vyháňal z nej pozbierať kóóópce rýb do vrbovej ošatky. Potom sme s bratom Imrichom túto "rybiu háveď" zbavovali vnútorností a Tatuš ich nakladal na kyslo do 50 l súdka (šteňa) od piva. Takto vznikla zimná zásoba pre jeho rozvetvenú rodinu (7 synov a 3 dcéry). Pokúsim sa rozpamätať sa na jeho recept a v glose ho zverejniť na našej Vareške. Určite vyskúšam šalát podľa Tvojej receptúry. Želám Ti krásne, úspešné dni plné pohody!
1x kvakac
kvakac
@kimlo (24.7.2022 18:49)

Vďaka za koment. To presne som si aj ja povedal, lebo zavináče vždy splasnem ako malinu. Treba aj iné skúsiť, aj som ešte spotreboval cukety.
kvakac
@sracz (24.7.2022 19:15)

Vďaka za koment. Budem rád ak niekedy skúsiš. Ten recept na kyslé ryby by sa veru hodil. U mňa kyslých rýb nikdy nie je dosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia