Nepečená čokoládová torta
Nepečená čokoládová torta

Čokoládová torta bez pečenia videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 28. júla 2022

Suroviny

300 g
400 g
150 g
2 pl
140 ml
Poleva:
100 g (85 % kakaa)
140 ml
Dekorácia:




Postup

  1. 1

    Keďže je to nepečená torta, tak korpus pripravovať nemusíte. Začneme hneď šľahaním krému. Mascarpone som dala do misky a prešľahala som. K mascarpone som pridala med, kakao a nakoniec smotanu na šľahanie. Vyšľahala som hladký krém.

  2. 2

    Sušienky som namáčala do mlieka a ukladala som vedľa seba. Na sušienky som natrela krém a prikryla som ďalšou vrstvou sušienok. Znova som natrela krémom a naniesla som poslednú vrstvu sušienok. Krémom som natrela aj vrch a boky a dala som do chladničky stuhnúť.

  3. 3

    Medzitým som si pripravila polevu, ktorú som pripravila z čokolády a zo smotany na šľahanie.

  4. 4

    Vychladnutú tortu som poliala a ozdobila a dala som do chladničky stuhnúť. Takáto torta potrebuje trochu času, aby sušienky zmäkli. Ja som ju mala v chladničke iba 3 hodiny a mohla som krájať a podávať. Dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu

haji
Nepečené dobroty miluju, krásný receptík, plný jemných chutí. S radostí bych dala vychlazený testovací vzoreček.
marienka44
A aký rozmer má nádoba, do ktorej ste keksy ukladali? Prosíme uviesť, je to dôležitá informácia.
Aby 300 g susienok nebolo málo ani veľa. :-)
laylastastykitchen
@marienka44 (29.7.2022 21:56)

Nepoužila som žiadnu nádobu. Keksy som ukladala na dosku z papierom na pečenie. Žiadna nádoba nie je potrebná pri tejto torte. Tie keksy si mozete ulozit aj inak. Môžete tortu spraviť menšiu a dať viac vrstiev. Aj takto vam to vyjde fajn s tym kremom...
evanaaa
Mne sa to páči a ani to nie je moc zložité, pritom chutné. Len ovocie by som inak ukladala, nemám rada ak sa na torty, či rezy poukladá rôzne ovocie, čokoládky, sušienky, ap. dekorácie, lebo by som to pred jedením či krájaním musela tým plochým nožom zmiesť. Ale viem, že inak sa to páči.....
a pre @marienka44 - Marienka, stačí, ak si pozrieš video, zistíš, koľko sušienok je v jednom rade a nevypytovať sa zbytočne.... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia