Domáci chlieb
Domáci chlieb

Výborný domáci chlieb s domácim maslom videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 11. septembra 2022
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
200 g
2 ČL
1 ČL
2 ČL
400 ml vlažná
Domáce maslo:
1 l (35 %)




Postup

  1. 1

    Do misky som dala múku. Pridala som soľ, cukor, droždie a premiešala. Postupne som priliala vlažnú vodu a vymiesila som cesto, ktoré som nechala kysnúť na teplom mieste približne 1 a pol hodiny.

  2. 2

    Medzitým som pripravila maslo. Do misky som naliala smotanu a začala som šľahať. Šľahala až kým sa maslo oddelilo od cmaru. Ku koncu treba šľahať pomalšie, inak cmar budete mať všade.

  3. 3

    Cmar som naliala do fľašky a dala som do chladničky. Zvyknem ho použiť na dolky alebo palacinky. Maslo som trochu umyla pod vodou a dala som do chladničky.

  4. 4

    Vykysnuté cesto som preložila na dosku a vytvarovala som do bochníka. Dala som ho na plech s papierom na pečenie a zakryté utierkou som ešte nechala 30 minút oddychovať. Piekla som ho vo vyhriatej rúre na 200 °C 25-30 minút.

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, není nad domácí chlebík s máslem. Máš můj obdiv, domácí máslo se ti povedlo, aj chlebík. Jsi šikulka!
bugout
Nemyslím zle to čo napíšeme, len som zvedavý (keďže kopec vecí tiež doma robím a nekupujem). Nie je zbytočná robota kúpiť smotanu a robiť z nej maslo? Prečo nekúpiť rovno maslo? Ak aj ide o smotanu niekde z farmy, tak zväčša predávajú aj maslo...
bugout
Predpokladám, že je to kanadský dolár a neviem aký je kurz. U nás stojí (po poslednom zdražení) 250g masla rajo 3.99 €. Cenu smotany takto z hlavy neviem... Ale tuším to skúsim 👍




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia