Ovocné pokušenie

redakcia - fotkaredakcia, 14. augusta 2009
Ovocné pokušenie
Foto: Pravda: Marek Velček

Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
4 ks
80 g
80 g




Postup

  1. 1

    Hladkú múku, vaječné bielky, kryštálový cukor a maslo zmiešame dokopy metličkou, a necháme chvíľu postáť. Rúru rozohrejeme na 190 stupňov.

  2. 2

    Na prípravu plátov potrebujeme silikónovú podložku, na ktorú polievkovou lyžicou nanesieme polotekuté cesto do kruhového tvaru s priemerom asi 8 cm. Kolieska dáme piecť do rúry, kým sa nesfarbia do zlatista, asi 3 - 5 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť.

  3. 3

    Ovocie umyjeme, podľa chuti pridáme med a mätu, prípadne trošku balzamikového octu. Dezert navrstvíme a jemne posypeme škoricovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia