Bezlepkový orechový koláč
Bezlepkový orechový koláč

Bezlepkový orechový koláč so slaným karamelom

novalim - fotkanovalim, 22. septembra 2022. Komerčný recept.
Bezlepkový orechový koláč so slaným karamelom
Foto: novalim

Chcete si zamaškrtiť, ale zdravšie a bez výčitiek? Tak ste na správnej adrese. Náš recept na orechový koláč bez lepku so slaným karamelom je Zobraziť celý popisChcete si zamaškrtiť, ale zdravšie a bez výčitiek? Tak ste na správnej adrese. Náš recept na orechový koláč bez lepku so slaným karamelom je stvorený práve pre vás. V jeho ingredienciách nájdete pohánku, vlašské orechy, strúhanú mrkvu, jablkové pyré či dokonca aj ľanové semiačka. Doplnený slaným karamelom chutí naozaj fantasticky. U nás sa za ním len-tak zaprášilo. Vyskúšajte ho aj vy.
Zdroj: www.novalim.sk

12 ks
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

50 g
50 g
100 g nahrubo nasekané
50 g strúhaná
2 PL mleté
1/2 ČL
1 bal.
2-3 PL
1 ks
70 g
3 PL
100 ml
4 PL (môže byť aj kúpený)
štipka
 nasekaná
Na ozdobu:
 lístky




Postup

  1. 1

    Do menšieho hrnca nalejeme mlieko, kokosový olej a pridáme cukor. Všetko spolu zahrievame, až kým sa cukor nerozpustí. V mise si vyšľaháme mixérom vajce spolu so štipkou soli, prilejeme vychladnuté mlieko s olejom a rozpusteným cukrom a do zmesi ešte pridáme jablkové pyré a vanilínový cukor.

  2. 2

    V inej miske zmiešame múky, sódu bikarbónu, postrúhanú mrkvu, ľanové semiačka a nasekané orechy. Prilejeme tekutú zmes a gumenou varechou vypracujeme kompaktné cesto.

  3. 3

    Menší plech s rozmermi približne 20 x 25 cm vymastíme a vysypeme múkou, prípadne vystelieme papierom na pečenie. Cesto doň vylejeme, uhladíme a na vrch dáme slaný karamel (môžeme ho dávať po lyžičkách, nevadí keď je stuhnutý, pri pečení sa roztopí a roztečie po povrchu koláča). Posypeme nasekanou čokoládou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na približne 25 minút.

  4. 4

    Upečený koláč necháme vychladnúť, a potom nakrájame na kocky. Ozdobíme malinami a lístkami čerstvej mäty. Hodí sa k nemu aj vanilková zmrzlina alebo šľahačka.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia