Medové koláčiky
Medové koláčiky

Medové kolieska fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 13. decembra 2022
Medové kolieska (fotorecept)
Foto: olinecka

Pre milovníkov medových koláčikov, ktoré potešia nielen chuťou. Výborne pohostenie na blížiace sa sviatky.

90 minút
príprava
6-7 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
200 g
100 g (alebo Hera)
2 ks
2 PL
1 ČL
1 ČL
Náplň:
300 ml
4 bal.
3 PL
podľa chuti
štipka
200 g čerstvé zmäknuté
Na potretie:
Poleva:
150 g (tmavá, mliečna)
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Suroviny cesto. Múku preosejeme na strúhadle, nastrúhame k nej studený tuk a pridáme zbytok surovín.

    Medové kolieska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky stuhnúť.

    Medové kolieska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Suroviny na plnku.

    Medové kolieska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odležané cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a pomocou formičiek alebo pohára vykrojíme kolieska.

    Medové kolieska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Preložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 6- 7 minút do zlatista. Sledujeme, aby nezhoreli.

    Medové kolieska (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Náplň: V mlieku rozhabarkujeme múku, cukor vlejeme do hrnca, pridáme štipku soli. Uvaríme hustú kašu, ktorú za občasného miešania vychladíme.

    Medové kolieska (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zmäknutá maslo vyšľaháme do hladka a spojíme s kašou. Náplň dáme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou.

    Medové kolieska (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na pracovnú dosku rozložíme upečené vychladnuté medové kolieska v pároch. Spodnú časť potrieme slivkovým lekvárom, striekame plnku.

    Medové kolieska (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kolieska zlepíme, trocha pritlačíme.

    Medové kolieska (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Poleva: Na vodnom kúpeli pripravíme čokoládovú polevu, do ktorej namáčame kolieska. Ozdobíme podľa seba. Dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.

    Medové kolieska (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
Musí výborné takové perníčky! S náplní nemají konkurenci, moc pěkný receptík, postup i foto!
olinecka
@danila (14.12.2022 07:30)

Som rada že sa recept páči... Ďakuje. Ďakujem za čas prečítať recept. Kusov podľa veľkosti kolieska. Ja som robila väčšie, menšie. Pozdravujem.
olinecka
@haji (13.12.2022 15:55)

Milá@haji ďakujem za nahliadnutie receptu, príjemný komentár..... vždy poteší Cesto je medové vyzerá, ako perníčky. Pekný dník.
1x haji
haji
@olinecka (14.12.2022 08:07)
Máš ty pravdu, jak jsem odklikla koment, uvědomila jsem si, že je to medové cesto. Chuťově je to pro mě stejně atraktivní, oboje miluju a s náplní hmm
nikola166
Super recept, vyzerajú krásne. Robievam podobné, ale bez lekváru. Nabudúce vyskúšam tieto.
danila
@olinecka (14.12.2022 08:04)

Tieto koláčiky sú fantastické, krásne zmäkli, rozplývajú sa na jazyku, budem ich robiť každé Vianoce, vďaka za skvelý recept :-)
mijaita
Davam si pozor kdyz delam neco sladkeho, NIKDY ne cukr vanilinovy, ale pouze a jenom vanilkový. Rozdil je velky, vanilinovy akorat pokazi. Nebo jen vanilkovy domaci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia