Hovädzí tokáň

anajka - fotkaanajka, 28. augusta 2010

Recept pochádza z Maďarska a mám ho z kalendára Gazdinka 1993.Mám v obľube hovädzie mäsko a tak som ho raz vyskúšala a rodine chutil Zobraziť celý popisRecept pochádza z Maďarska a mám ho z kalendára Gazdinka 1993.Mám v obľube hovädzie mäsko a tak som ho raz vyskúšala a rodine chutil natoľko,že už je recept zaradený medzi naše naj.

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
40 g
1
4-5 ks
6 ks
100 g
100 g
2 dcl




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na hrubšie rezance a prudko opečieme na rozohriatej masti.Pridáme nadrobno posekanú cibuľu,soľ,mleté čierne korenie.Opražíme,primiešame rozotretý cesnak,tlčený klinček,strúhaný muškátový oriešok a prikryté dusíme.

  2. 2

    Podľa potreby podlievame.Neskôr pridáme trošku mletej škorice,rajčinový pretlak a sterilizovaný hrášok.Podlejeme bielym vínom,mäsovým vývarom a dodusíme.Pre zvýraznenie chuti dáme aj trošku cukru.

Diskusia k receptu

cepop
Anajka,recept dobry,dovolil by som si doporucit..hrasok je neoriginalna ingrediencia,doporucil by som susene hrozienka a pridal by som cele nove korenie a 1 bobkac!Skus a uvidis!S knedlikom ma nadych divinky,
pa..
cepop
a este prepac,moze byt cerv.vino...
anajka
Ďakujem za komentár, rada sa aj ja priučím niečomu novému. Pokojne môžeš dať aj červené víno, ale chuť bude trpkejšia a farba bude iná nakoľko víno prerazí aj farbu rajčinového pretlaku. Treba však skúsiť a možno...... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia