Slivkový kompót s červenou cibuľou (k citrónovej torte)

Juraj Hruška
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 29. augusta 2010
Slivkový kompót s červenou cibuľou (k citrónovej torte)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

4 kúsky
250 g
150 g
150 g
1 dl
2 g
2 g




Postup

  1. 1

    Slivky ošúpeme a odkôstkujeme a nakrájame na mesiačiky. Cibuľu nakrájame takisto na mesiačiky.

  2. 2

    Z červeného vína, badiánu, cukru a kardamónu uvaríme sirup, do ktorého pridáme cibuľu a necháme variť do mäkka.

  3. 3

    Potom pridáme slivky asi na tri minúty za stáleho varu. Odstavíme a necháme vychladnúť, prípadne dosladíme.

Diskusia k receptu

22janka22
Badián... to ako keby som mala zohnať v somálsku pečené kura....
redakcia
@22janka22 , nebudeme tu robiť nikomu reklamu, ale badián už dnes dostaneš kúpiť naozaj v každej lepšej predajni potravín.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia