Tortička z mascarpone s višňami a sirupom

Juraj Hruška
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 2. septembra 2010
Tortička z mascarpone s višňami a sirupom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

200 g
4 PL
1 KL
200  g vykôstkované
2 dl
3 g
100 g
20 g
5 ks




Postup

  1. 1

    Mascarpone ochutíme časťou kryštálového cukru a všetkým vanilkovým cukrom dobre premiešame, aby sa cukor rozpustil. Dáme do formy a necháme stuhnúť v chladničke. Z červeného vína, zvyšného cukru a badiánu uvaríme sirup, do ktorého vložíme vykôstkované višne a necháme voľne vychladnúť.

  2. 2

    Potom ešte chladíme v chladničke. Čokoládu rozpustíme, zriedime maslom a necháme vychladnúť tak, aby sa dali tvarovať halušky.

  3. 3

    Pri podávaní prekladáme čokoládové halušky višňami, doplníme čokoládovou guľou a prelejeme mätovým sirupom. Pripravíme ho z mäty a glukózového sirupu, a to tak, že do zohriateho sirupu pridáme silný odvar z mäty, precedený cez gázu, a necháme vychladiť.

Diskusia k receptu

dora
a kde zostal stuhnuty mascarpone?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia